Evropské dny handicapu 2024

Na pomezí odborné diskuze a přátelských setkání se už pěknou řádku let pohybuje mezinárodní akce EDH (Evropské dny handicapu). Za 32 let svého trvání se stal tento projekt nejen pro odbornou, ale i laickou veřejnost velkou inspirací prostřednictvím konferencí, workshopů a seminářů, včetně doprovodného programu s předáváním prestižní ceny Křišťálový kamínek.
Letos organizátoři připravili novinku – EDH 2024 se uskuteční ve dvou termínech. Na jaře dne 17. dubna se do Ostravy sjedou odborníci z tří evropských zemí na konferenci s názvem Nejsme v tom sami.
V říjnu od 9. do 10. se účastníci a hosté EDH 2024 mohou těšit na slavnostní vyhlášení nových držitelů křišťálových sošek, nejúspěšnějších amatérských autorů do 26 let výtvarné soutěže a vítězů tradiční vědomostní soutěže pro děti speciálních škol. 

Záštitu nad konferencí a EDH 2024 převzali náměstek primátora statutárního města Ostravy Zbyněk Pražák a náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jiří Navrátil.
Projekt EDH 2024 je realizován s finanční podporou statutárního města Ostravy a spolufinancován z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Program EDH 2024

Středa 17. dubna 2024

Mezinárodní multioborová konference / NEJSME V TOM SAMI

Konference se uskuteční za účasti zástupců organizací z Finska, Portugalska a Itálie. Program je zaměřen na prezentaci a diskuzi o poskytovaných sociálně – zdravotních službách v mezinárodním kontextu. Na příkladech dobré praxe se seznámíte s využíváním metody empowering (zplnomocnění), která je důležitou součástí sociálně – zdravotní péče o lidi s duševním onemocněním. Výměna zkušeností s odborníky, kteří tuto metodu práce uplatňují už řadu let a mají k dispozici konkrétní výsledky, může nesporně pomoci k jejímu efektivnějšímu využití v praxi také u nás v České republice.

Během akce je zajištěno kabinové tlumočení (z/do angličtiny).

Místo konání: Multifunkční aula GONG (malý sál), Dolní oblast Vítkovice, Ostrava

Čas: 9.00–13.00

Program konference

Registrace na konferenci je pozastavena z důvodu naplnění kapacity. Svůj zájem o účast nám sdělte prosím na e-mail: lsobkova@asociacetrigon.eu, v případě, že se uvolní místo, budeme Vás informovat.

Středa 9. října 2024

Slavnostní ocenění / KŘIŠŤÁLOVÝ KAMÍNEK 2024

Vyhodnocení výtvarné soutěže ČÍM BUDU, AŽ VYROSTU?

Místo konání: Brick House (Staré koupelny), Dolní oblast Vítkovice, Ostrava

Čas: 16.00 – 18.00

Vstupenky si můžete rezervovat na telefonním čísle +420 724 360 555 nebo e-mailu: lsobkova@asociacetrigon.eu.

Čtvrtek 10. října 2024

Vědomostní soutěž Co víš o EU?

Místo konání: ZŠ Kpt. Vajdy, Ostrava-Zábřeh

Čas: 9.00 – 12.00

Přihlášky a nominace 2024

Příjem nominací na ocenění Křišťálový kamínek 2024 byl ukončen.

Křišťálový kamínek 2024

Prestižním oceněním Křišťálový kamínek poděkujeme osobnostem a organizacím, které pomáhají lidem s handicapem, a také handicapovaným, kteří jsou svými aktivitami, postoji a nasazením pro ostatní velkou inspirací i povzbuzením, a to na slavnostním ocenění EDH 9. října v 16 hodin v areálu dolu Hlubina – Brick House (Staré koupelny).

Součástí vyhlášení a předání Křišťálových kamínků je předání cen a dárků deseti úspěšným autorům výtvarné soutěže Čím budu, až vyrostu a kulturní program s názvem Nejsme v tom sami, na kterém vystoupí studenti a pedagogové Lidové konzervatoře a Múzické školy Ostrava.

Vstupenky lze objednat na tel. čísle: 724 360 555 nebo prostřednictvím e-mailu: lsobkova@asociacetrigon.eu.

Příjem nominací na ocenění Křišťálový kamínek 2024 byl ukončen.

Aktuality 2024

Partneři 2024